Culinare

Bucătăria arabă

Mâncarea arăbească – mai precis, cea libaneză – este delicioasă, fapt pentru care ar trebui să profitaţi de restaurantele libaneze din Dubai. Mâncarea arăbească este familiară românilor care ar savura oricând o shaorma “cu de toate”. Shaorma din Dubai nu este foarte diferită de shaorma românească. Are mult mai puţin usturoi şi este mai fină, în rest este totul la fel, gustul apropiindu-se de cea românească.
Pasta de năut cu sau fără muguri de pin, bucățele de carne sau mirodeniile picante sunt nelipsite la masă.
 
Arabii au preparate delicioase din orez cu pui, legume sau peşte, care seamănă la gust cu paella spaniolilor.  Mai au multe salate, precum Fatoush care conţine ardei, roşii, castraveţi, fasole boabe şi un fel de curtoane din lipie libaneză. Pe lângă aceasta, mai este o salată care se numeşte Tabouleh şi care conţine mult pătrunjel.
Un alt fel de mâncare este Haolumi (brânză de capră pe grătar). Calitatea brânzei este foarte bună şi nu este foarte tare sărată.
 
 
Deserturile sunt exagerat de dulci. În magazine se găsesc bomboane din nuga sau susan, cu diferite arome: fistic, trandafiri, cu alune, migdale sau stafide care sunt foarte delicioase.  Cele de calitate foarte bună costă peste 100 de dirhami/kg (un dirham este aproape echivalentul unui leu).
Foarte gustoase sunt, însă, nucile, stafidele, arahidele, alunele de pădure, fisticul, semințele de pin și multe alte feluri de nuci și alune care numai în Dubai se găsesc.
 
Dacă mâncarea arăbească nu este pe gustul vostru, în Dubai găsiți restaurante cu orice specific: chinezesc, mexican, italian, fast food-uri, pizzerii – orice vă place.
 

Haloumi (brânză de capră la grătar),  25 de dirhami/porţia

 

Homos cu shaorma,  30 de dirhami/porţia

 

Ayran (iaurt cu mentă), 20 de dirhani/porţia

 

Orez cantonez și noodles cu pui

 

Deserturi arăbești (bomboane cu nuga și arome variate)

 

Nuci și alune de toate felurile, foarte gustoase